Tack Linköping!

Booooom och så var we_change igång! Linköping var årets första stopp på we_change-turnén 2017 och det kunde inte börjat bättre.

Det var med stor förväntan och pirr i magen som inspiratörerna Evyn och Björn intog scenen på Katedralskolan för att inspirera över 500 gymnasieelever under dag 1. Energin i rummet var laddad redan från första sekund och när Björn drog igång sin hyllning till Hans Rosling dundrade applåderna och ropen i lokalen.

Sammanlagt under de två dagarna träffade vi över 1000 gymnasieelever från hela Linköpings kommun. Att se gymnasieskolor mötas och nya relationer och vänskaper ta fart är en av de häftigaste upplevelserna som vi som står bakom satsningen får uppleva. Det sägs att Linköping är Sveriges näst mest segregerade stad men under we_change så märks inte det. Alla dessa möten och dialoger mellan unga, skolor, näringsliv, civilsamhället, myndigheter och kommun är det som minskar segregationen och skapar ett inkludernade och hållbart samhälle.

Vi hade äran att få besök av både SVT Öst och P4 Östergötland under vårt besök i Linköping. Här kan ni se och höra intervjuerna: SVT Öst och P4 Östergötland

Tack Linköping för att ni gav oss en magisk start på turnén! Ni gav oss inte bara ert engagemang och kloka idéer och tankar utan ni gav oss också pepp, kärlek och en tro på att den mötesplats we_change skapar faktiskt gör skillnad.

Vill du hålla kontakten med we_change? Signa upp dig på vårt nyhetsbrev här.