we_change 2018 presenterar…ÅRETS INSPIRATÖRER!

Vi är stolta över att få presentera inspiratörerna för we_change 2018! Budbärarna och ledsagarna för årets turné, fyllda till bredden av inspiration och engagemang. We give you… Dona Hariri och Niklas Mesaros!

Dona och Niklas kommer att ge er en inspirationsföreläsning utan dess like, dela med sig av sina egna erfarenheter och guida er runt vilka verktyg som finns för att förbättra världen. Lär känna dem lite bättre här!

Vem är du och vad gör du till vardags?

DONA: Jag är jurist, föreläsare och moderator. Till vardags föreläser jag om demokrati och alla människors lika betydelse utifrån juridik som ett demokratiskt verktyg. Jag modererar även paneler och konferenser som syftar till en bättre värld, i bred bemärkelse. Jag väl en kombination av gatujurist och samhällsaktivist som ifrågasätter system och utkräver ansvar men samtidigt skyddar de mänskliga rättigheterna och värnar om rättsstaten.

NIKLAS: Jag är poet, spel- och filmnörd samt regissör på Dramaten och till sommaren debuterar jag med en roman om kärlek! Om jag inte klappar mina katter eller går på bio, så dricker jag helst mitt kaffe svart och funderar på vackra sätt att beskriva hjärtesorg.

Varför är we_change viktigt för just dig?

DONA: För mig är tillsammanskapet viktigt, att göra med varandra för varandra. Och we_change handlar om just det, att vi är förändringen och vi förändrar. we_change fokuserar på de globala målen vilket gör detta ännu viktigare. Det är något som för oss ännu närmare varandra och kräver att vi går ihop. 

NIKLAS: För mig handlar we_change om att klara av leva och det låter ju stort, men det är på riktigt för mig det enda sättet att bli lite mindre rädd. Jag måste få prata med andra om hur världen är och hur den fungerar. Jag tror inte att jag är ensam om att känna så. Tillsammans är den enda vägen framåt och det står we_change för.

Vad ser du mest fram emot med we_change?

DONA: Att få dela scen med Niklas, möta eleverna och fokusera på en så viktig fråga. Men mest ser jag fram emot att vara ett led i att möjliggöra för elever att lyfta sina frågor, funderingar och tankar till storföretagen på plats. Att få vara med när de höjer sin röst och ställer kritiska frågor. I många delar av världen är detta en omöjlighet men här är vi priviligierade med yttrande- och åsiktsfrihet. Det är fint att se eleverna nyttja sin rätt och bistå så att de kan göra det fullt ut.

NIKLAS: Poeten i mig ser fram emot att få massera elevernas hjärtan samtidigt som jag petar på deras blåmärken. Det finns något otroligt kraftfullt i att samla en grupp främlingar i ett rum och påminna varandra om vad som gör oss mänskliga. Att påminna varandra om att förändring bara är möjlig om vi gör det tillsammans.

Under de närmaste två månaderna kommer du få se mycket mer av Dona & Niklas. Vi är så glada att det är just dessa två personer som intar scenen och snackar med er. Tillsammans tar vi världen med storm!

På mindre än två månader kommer vi besöka 8 (!) städer. Vilka det är och vilka datum som gäller ser du på startsidan