Hej Malmö!

Den 19–20 mars kommer we_change till Malmö!

För sjunde året i rad drar vi Sverige runt för att prata hållbar utveckling och de globala målen. Ni vet, de där 17 målen som FN och världens ledare har tagit fram för att nå en hållbar värld till år 2030. I dem ingår till exempel att utrota fattigdom, stoppa klimatförändringar och uppnå jämställdhet. Låter ju helt fantastiskt, eller hur? Men vad är det egentligen som krävs för att vi ska ta oss dit? Det är det vi ska ta reda på.

I år kommer vi blicka framåt till år 2030. Har vi uppnått ett hållbart samhälle? Om så är fallet, vilka lösningar och innovationer har lett oss dit? Om inte, vad var det som inte funkade och vad kan vi idag göra för att förhindra det? Vi navigerar oss runt megatrender och stora prövningar som exempelvis att miljontals människor är på flykt och att en viss president vill hoppa av ett avgörande klimatavtal (hint: det är Trump).

Vi tar med oss våra grymma samarbetspartners och tillsammans med dig vill vi diskutera lösningarna och idéerna som kan ta oss stegen närmare ett hållbart 2030. Vad brinner du för? Vad vill du förändra i Malmö, i Sverige och i världen? Vad vill du säga till de stora företagen och myndigheterna om deras hållbarhetsarbete? Det är ändå din framtid vi pratar om. Vi bjuder in dig att lära dig mer om, ifrågasätta och kritiskt granska arbetet med hållbarhet i flera olika sektorer — lokalt och globalt.

Såhär ser en dag på we_change ut!

Vi inleder dagen med en inspirationsföreläsning. Den leds av årets inspiratörer: Dona Hariri och Niklas Mesaros. De kommer snacka hållbar utveckling, de globala målen och visionerna kring år 2030. Efter inspirationsföreläsningen är det dags för panelsamtal. Här kommer du få fråga ut dessa partners om deras hållbarhetsarbete: H&M, IKEA, Sida & SEB. Var inte rädd för att ifrågasätta och grilla!

Efter lunch är det dags för workshops. Ni kommer delas upp i mindre grupper och tilldelas en samarbetspartner. Tillsammans med dem tar ni er an konkreta utmaningar och diskuterar vilka lösningar och innovationer som kan driva oss till ett hållbart samhälle. Varje deltagare går på två workshops var.

I Malmö kommer du att få träffa dessa samarbetspartners:
H&M, IKEA, Sida, SEB, Svenska FN-förbundet & Fryshusets Nätvandrare